Back to top

Gyulai kalandok

Dátum: 
2017/06/15 - 15:00 - 20:45
Helyszín: 
Gyula
Camera: 

Flashback: Indulás Gyulára, a Városházi utcában a Világóránál fagyi a Kis Kézműves fagyizóban (csapolt fagyi, csurgattam rá öntetet, halmoztam rá a feltétet, és készen is volt az álmaim fagyija ami brutálisan finom volt), Kapus híd, egy jó csaj Airwheel (Segway)-en köröz körülöttem, Szökőkutak megtekintése, süt a nap és meleg van, Millenniumi Világóra (9 selfi), I Love Gyula lakat / Szerelemlakat (4 selfi), Komló Hotel ****, Százéves cukrászda, Petőfi tér (Erkel Ferenc szobor, Petőfi Sándor szobor (4 selfi)), Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára, Polgármesteri Hivatal, Corso Boutique Hotel ****, Kézműves cukrászda, Bodoki Károly szobor, Gyulai Városnéző Kisvonat, Várkonyi Bisztró és Bár, Csigakert, Szent Miklós-katedrális, Almásy-kastély (14 selfi), Gyulai Vár körbejárása (32 selfi), Honvédtiszti emlékhely (4 selfi), Elizabeth Hotel **** superior, Ágyú selfi (10 selfi), Információs iroda Várszínház jegypénztár (kedves lány a jegypénztárban, megmutatta, merre van a WC), Vízibiciklizés és csónakázás a Vár melletti tavon, Gyulai Várfürdő (10 selfi), Erkel Hotel, Nádi Boldogasszony-templom, 20:00 vacsora idő, Hamburger Bár, jó csajok a kajára várnak (törvényszerű, hogy elfognak hízni a csajok :)) Menü: Emeletes hamburger + sült burgonya + 0,33 l Coca-Cola üdítő = 1.250 Ft, 20:45 indulás haza

1. kép: Gyulai Vár / The Medieval Gyula Castle & Bastion

2. kép: I Love Gyula / I ♥ Gyula!
- Szeretlek Gyula! - Szerelemlakat - Szívlakat
A nonfigurális alkotás több mint 4,5 méter hosszú, súlya közel 1 tonna. Lakat, melynek bilétája szivet ábrázol, a hosszantarthatóság érdekében alvázvédelemmel van ellátva és fóliázott. Belül több nyelven a "szeretlek" szó olvasható.

3. kép: Millenniumi Világóra / World Clock - Gyula / Love padlock
Az üveggömb, mint földteke, a világmindenséget szimbolizálja. Ehhez kapcsolódik a kettős szimbolikájú talapzat. A felső gránittáblákon 12 szegmensre osztva a helyi idő, illetve a világ időzónáihoz tartozó pontos idő olvasható. Az óra járását zene és fényjáték kíséri.
Gyula D.S.T.
Kamcsatka D.S.T. +-1
Local Time

4. kép: Ágyú a Gyulai várhoz bevezető sétánynál

5. kép: Végvári vitézt ábrázoló bronz lovasszobor

Monument Gyula, Almásy Castle

Gyulai Vár
I Love Gyula lakat / Szerelemlakat
Világóra
Gyulai Vár (ágyú)
Gyulai Vár

Kapcsolódó kép(ek) és videó(k)


Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna