Bableves

Kategória: 
Fényképezőgép / Kamera: 

Bableves húsvéti sonkaléből
A sonkát és a babot egy éjszakára hidegvízbe áztatjuk. Másnap annyi órán át főzzűk a sonkát, ahány kilós a sonka, majd a saját levében hagyjuk kihűlni. Mikor már kihűlt, darabokra vágjuk és félretesszük a tálalásig. A sonka főzőlevébe tesszük a beáztatott babot, néhány babérlevelet, fokhagymát és egész borsot. Mikor már félig megpuhult a bab, hozzátesszük a vágott sárgarépát és fehérrépát. Puhára főzzük. Közben elkészítjük a rántást: kevés zsiradékon megpirítjuk a lisztet és hozzáadunk 3-4 gerezd összezúzott fokhagymát és pirospaprikát. Felöntjük hideg vízzel és csomómentesre keverés után a leveshez adjuk. Pár percig forraljuk. Az előre összedarabolt sonkával és ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

Hozzávalók:
1 kg füstölt parasztsonka
50 dkg tarkabab
4 közepes db sárgarépa
3 db fehérrépa
5 gerezd fokhagyma
fűszerpaprika ízlés szerint
szemes bors ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
só ízlés szerint
3l víz

Rántás
1.5 evőkanál finomliszt
1 teáskanál napraforgó olaj (vagy zsír)
fűszerpaprika ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma

Jókai-bableves / Húsvéti bableves / Csülkös bableves

Jókai bean soup / Bean Soup in Mór Jókai Style
jokaibableves, beansoup, jokaibeansoup, soup, bean, ham, hungaricum, hungarianfood, hungariangastronomy, gastro, gastropost, gastronomia, gastroporn, food, foodporn, foodphotography, foodpost, foodposts, lgg4photography, lg, lgg4, g4, gyomaendrod, hungary

Bableves
Bableves
Bableves
Bableves

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Kapcsolódó oldalak


Új hozzászólás