Rizses lecsó lecsókolbásszal
A rizses lecsó a klasszikus magyar lecsó kiadósabb, tartalmasabb változata.
Krisz legénykonyhája. Receptek, Gasztroblog bejegyzések (53)
Kedvenc ételem: Rántott hús (hagymás tört krumplival), Bakonyi sertésborda, Borsos tokány.
A rizses lecsó a klasszikus magyar lecsó kiadósabb, tartalmasabb változata.
A burgonyákat hámozzuk meg, vágjuk kockákra, majd süssük ki mangalica zsírban. Ha elkészült sózzuk meg.
A mazsolát beáztatom. A rizst a tejjel, a cukorral, a mazsolával és a vaníliás cukorral felteszem alacsony fokozaton főni.
Malacsütés, nyárson, faparázson
A malac 12 órakor került a nyársra és mivel ez egy hosszadalmas folyamat, nagyjából délután 18 óra 30 perckor készült el.
A szalagos vagy farsangi fánkot a téltemetés idején, vagyis farsangkor sütik leginkább.
Bördő leves
Pöszméte, köszméte, egresleves
Diós, Sárgabaracklekváros, Szilvalekváros hájas kifli
Tavasztól őszig készíthetjük ezt a leves.
Egyben sült fűszeres töltött csirke
Klasszikus magyar szilvás gombóc
A sárgabaracklekvárt tartják a lekvárok lekvárjának.
Mennyei Fasírozott (vagdalt hús)
Bableves húsvéti sonkaléből
Főzés és az 1 napig tartó préselés után a sonka elnyeri végső színét, formáját, zamatát.
Így készül az igazi gyomaendrődi túrós batyu (túrós béles)
Házi disznóvágáson készül a jó kolbász :)
Főzzük meg héjában a krumplit és a tojásokat is. Mindkét alapanyag ha megfőtt, pucoljuk meg, és karikázzuk fel. Vágjuk fel a kolbászt is karikákra.