Blog főleg informatikáról és web(fejlesztés)ről.
A mazsolát beáztatom. A rizst a tejjel, a cukorral, a mazsolával és a vaníliás cukorral felteszem alacsony fokozaton főni.
A szalagos vagy farsangi fánkot a téltemetés idején, vagyis farsangkor sütik leginkább.
Bördő leves
Pöszméte, köszméte, egresleves
Diós, Sárgabaracklekváros, Szilvalekváros hájas kifli
Tavasztól őszig készíthetjük ezt a leves.
Egyben sült fűszeres töltött csirke
Klasszikus magyar szilvás gombóc
A sárgabaracklekvárt tartják a lekvárok lekvárjának.
Mennyei Fasírozott (vagdalt hús)
Bableves húsvéti sonkaléből
Főzés és az 1 napig tartó préselés után a sonka elnyeri végső színét, formáját, zamatát.
Így készül az igazi gyomaendrődi túrós batyu (túrós béles)
Disznótoros házi termékek (2019)
Főzzük meg héjában a krumplit és a tojásokat is. Mindkét alapanyag ha megfőtt, pucoljuk meg, és karikázzuk fel. Vágjuk fel a kolbászt is karikákra.
Szilvalekvárral töltött tepertős papucs
A lisztet cukorral, sóval, zsiradékkal deszkán elmorzsoljuk. Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A száraz anyagokat összekeverjük. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. A deszkát bőven lisztezhetjük.