Blog főleg informatikáról és web(fejlesztés)ről.
Az emberiség egyik legrégibb kultúrnövénye
Ókorban az istenek eledelének tartották
Összeszedtem a tojásokat :)
Mára a mediterrán konyha nélkülözhetetlen alapanyaga lett.
Az uborka lédús és sok ásványi anyagot (főként káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat) tartalmaz, ezáltal kitűnő szomjoltó és kalóriatartalma is különös
A zöldbab a nyári hónapok egyik legértékesebb tápláléka.
Hagyma, Újhagyma, Vöröshagyma
A málna (Rubus idaeus) magyar népies neve a boldogasszony csipkéje.
A cseresznye rokona, pirosas-mélybordó színű savanykás gyümölcs. Hatékony antioxidáns. Nem utóérő, hamar romlásnak indul.
Fanyar vitaminbomba - A piros ribizli (Ribes)
Gyomai fűszerpaprika A fűszerpaprika-őrlemény, más néven őrölt fűszerpaprika vagy pirospaprika a közönséges paprikából készült finomra őrölt por.
Kanadai sonkatök (Cucurbita moschata) (hosszú nyakú)
Paprika (fűszerpaprika) "Capsicum" Tudományos neve a termése csípős ízére utal (capsis = „csípés”).
Fokhagyma (Allium sativum)
Szőlő (Vitis) A szőlő hazánkban jóformán mindenütt megterem.
Szilvás gombóc alapanyag, de kitűnő lekvárt is lehet készíteni belőle.
Körte (Pyrus), Nemes körte Egy körtével biztosíthatod a napi C-vitamin szükségletet és jót tesz a vérnyomásodnak is. Kiváló őszi gyümölcs.
Saját termés! Sárgabarack (kajszibarack): az életelixír