Konyhakert


Kategória
+4 fotó

Az emberiség egyik legrégibb kultúrnövénye


Kategória
+5 fotó

Ókorban az istenek eledelének tartották


Kategória
+3 fotó

Összeszedtem a tojásokat :)


Kategória
+4 fotó

Mára a mediterrán konyha nélkülözhetetlen alapanyaga lett.


Kategória
+9 fotó

Az uborka lédús és sok ásványi anyagot (főként káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat) tartalmaz, ezáltal kitűnő szomjoltó és kalóriatartalma is különös


Kategória
+5 fotó

A zöldbab a nyári hónapok egyik legértékesebb tápláléka.


Kategória
+9 fotó

Hagyma, Újhagyma, Vöröshagyma


Kategória
+7 fotó

A málna (Rubus idaeus) magyar népies neve a boldogasszony csipkéje.


Kategória
+5 fotó

A cseresznye rokona, pirosas-mélybordó színű savanykás gyümölcs. Hatékony antioxidáns. Nem utóérő, hamar romlásnak indul.


Kategória
+4 fotó

Fanyar vitaminbomba - A piros ribizli (Ribes)


Kategória
+3 fotó

Gyomai fűszerpaprika
A fűszerpaprika-őrlemény, más néven őrölt fűszerpaprika vagy pirospaprika a közönséges paprikából készült finomra őrölt por.


Kategória
+3 fotó

Kanadai sonkatök (Cucurbita moschata) (hosszú nyakú)


Kategória
+5 fotó

Paprika (fűszerpaprika)
"Capsicum" Tudományos neve a termése csípős ízére utal (capsis = „csípés”).


Kategória
+3 fotó

Fokhagyma (Allium sativum)


Kategória
+2 fotó

Szőlő (Vitis)
A szőlő hazánkban jóformán mindenütt megterem.


Kategória
+3 fotó

Szilvás gombóc alapanyag, de kitűnő lekvárt is lehet készíteni belőle.


Kategória
+4 fotó

Körte (Pyrus), Nemes körte
Egy körtével biztosíthatod a napi C-vitamin szükségletet és jót tesz a vérnyomásodnak is. Kiváló őszi gyümölcs.


Kategória
+7 fotó

Saját termés! Sárgabarack (kajszibarack): az életelixír