Diós kosárka

Kategória: 
Fényképezőgép / Kamera: 

A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket. A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük a porcukorral (a cukrozottat már nem kell tovább édesíteni), és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.

Hozzávaló:
Tészta:
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
4 db tojássárgája
25 dkg margarin

Töltelék:
40 dkg dió (darált)
30 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
10 dkg baracklekvár

Walnut cake
cake, nuts, walnut, walnutcake, dio, dioskosar, dioskosarka, dessert, homemade, walnutbasket, instafood, foodporn, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary

Diós kosárka
Diós kosárka
Diós kosárka
Diós kosárka
Diós kosárka
Diós kosárka
Kapcsolódó oldalak: 

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Új hozzászólás