Rakott burgonya

Kategória: 
Fényképezőgép / Kamera: 

Főzzük meg héjában a krumplit és a tojásokat is. Mindkét alapanyag ha megfőtt, pucoljuk meg, és karikázzuk fel. Vágjuk fel a kolbászt is karikákra. A zsírt olvasszuk meg, keverjük bele a tejfölt, és picit sózzuk meg, majd egy nagy tepsi alját ezzel kenjük ki. Első rétegnek a burgonya jöjjön, erre jöhet a kolbász, a tojás és a mártás majd zárásként a maradék burgonya majd megint mártás és a tejföl. A tepsit tegyük előmelegített sütőbe, és kb. 1 órán át süssük. Ha kész, vegyük ki, egy picit pihentessük, aztán már fogyaszthatjuk is!

Hozzávalók:
1 szál Gyomai kolbász
3 kg burgonya (Desiree)
10 db tojás
1 nagy doboz tejföl (Sissy tejföl)
1 csipet törött bors
1 csipet só

Besamel mártás
2 ek vaj
2 ek liszt
5 dl tej
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet törött bors
1 csipet só

Potato Casserole
potatocasserole, rakottburgonya, sourcream, roastpotatoes, creamy, meat, breaded, escalope, sausage, onion, garlic, foodie, tejfol, bors, fokhagyma, food, instafood, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary

Rakott burgonya
Rakott burgonya
Rakott burgonya
Rakott burgonya
Rakott burgonya
Rakott burgonya
Kapcsolódó oldalak: 

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Új hozzászólás