A mazsolát beáztatom. A rizst a tejjel, a cukorral, a mazsolával és a vaníliás cukorral felteszem alacsony fokozaton főni. Közben kikeverem a tojások sárgáját egy kis cukorral, és amikor már megfőtt a rizs, hozzákeverem a rizses masszához. A tojások fehérjéből kemény habot verek, és óvatosan hozzáforgatom a többi hozzávalóhoz. A masszát beleöntöm egy kicsi tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütöm.
Mikor kihűlt, kiveszem a formából, felszeletelem, és baracklekvárral tálalom.
Hozzávalók:
40 dkg rizs (Endrődi rizs!!!)
1 liter tej
2 dl víz
8 db tojás
20-40 dkg cukor
80g vaníliás cukor
1 csipet só
1 kocka sütőmargarin
egy kevés zsemlemorzsa
mazsola (3/4 zacskó vagy ízlés szerint)
tetejére:
lekvár (Sárgabaracklekvár), porcukor
rizskoch, rizsfelfujt, rizs, rice, ricetart, cake, süti, szereteksütni, dessert, desserts, desszert, gastro, gastronomia, gastronomy, gastroblog, gasztroblogger, gasztro, food, foodblogger, sütemény, huawei, huaweip30pro, p30pro, bekesmegye, békésmegye, gyomaendrod, gyomaendrőd, hungary
Új hozzászólás