Szalagos fánk

Létrehozva:
Kategória

A szalagos vagy farsangi fánkot a téltemetés idején, vagyis farsangkor sütik leginkább.

Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük a rumot, a lisztet, a tejet, és jól kidolgozzuk. Az olvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk, és langyos helyen kelesztjük. Utána lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Mindig ügyeljünk arra, hogy elég meleg helyen készítsék, nehogy a tészta, készítés közben, megfázzon. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, és letakarva újra megkelesztjük. Lábosban olajat vagy zsírt forrósítunk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük a forró olajba vagy zsírba. Arra figyeljünk, hogy a zsiradék kellően forró legyen, nehogy a sütésnél megszívja magát a fánkunk. Ha a fánk oldala szép piros szalagos, megfordítjuk, és most már fedő nélkül sütjük tovább. A fánkokat szűrőkanállal szedjük tiszta papírra. 
Vaníliás porcukorral meghintve, baracklekvárt adunk hozzá és tálaljuk.

Hozzávalók:
50 dkg liszt 
2 dkg élesztő 
5 dkg porcukor 
5 dkg vaj
2 tokássárgája 
1 kupica rum 
csipet só 
1/4l tej 
1l olaj vagy zsír a sütéshez

doughnuts, donut, donuts, fánk, fank, dessert, peachjam, jam, dough, farsangifánk, farsang, carnival, hungariandessert, hungarianfood, homemade, kelttészta, huawei, huaweip30pro, p30pro, bekesmegye, békésmegye, gyomaendrod, gyomaendrőd, hungary


Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Kapcsolódó oldalak


Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.