Töltött csirke

Kategória: 
Fényképezőgép / Kamera: 

Egyben sült fűszeres töltött csirke

Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát közben a zsemlét tejbe áztatjuk. Hozzáadjuk a felnegyedelt csirkemájat és megpároljuk. Villával szétnyomkodjuk. A szalonnát és a kemény tojást apró kockákra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, majd szétnyomkodjuk és belekeverjük a hagymás májat, a szalonnát, a tojáskockákat, és a nyers tojást. Sóval, borssal, vegetával, felaprított petrezselyemmel ízesítjük. A masszát a csirke hasüregébe és bőre alá nyomkodjuk. A hasüreg nyílását fehér cérnával összevarrjuk. A csirkét kívül sóval-borssal bedörzsöljük és tűzálló tálba helyezzük. Leöntjük kevés vízzel, olajjal és lefedve, 1,5 órán át sütjük. Félidőben egyszer átfordítjuk a csirkét, és meglocsoljuk a saját, fűszeres levével.

Hozzávalók (4 személyre):
1 egész csirke
10 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma

őrölt bors

Töltelék
20 dkg csirkemáj
10 g szalonna, bacon (nyers)
2 zsemle vagy fehér kenyér
2 tojás
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem

őrölt bors

Hungarian baked stuffed chicken 
toltottcsirke, stuffedchicken, bakedchicken, mealoftheday, chickensalad, chickenrecipes, stuffedchickenbreast, easymeal, hardboiledeggs, dinnerisserved, dinnerrecipes, food, chicken, csirke, huawei, huaweip30pro, p30pro, gyomaendrod, hungary

Töltött csirke
Töltött csirke
Töltött csirke
Töltött csirke

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Új hozzászólás