Töltött káposzta (61db)
(savanyú káposzta, darált hús és a rizs)
A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a félig párolt rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket.
A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 2 óra.) közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!
A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát.
Ehhez az zsírt felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk.
A töltelékeket tejföllel kínáljuk.
Hozzávalók:
40 dk darált sertéshús
10 dkg rizs
10 savanyúkáposzta levél (házilag savanyított káposzta - (vecsési káposzta))
1 kg szálas káposzta (vecsési káposzta)
5 dkg zsír
1db tojás
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 csipet őrölt köménymag
1 csipet só
1 csipet törött bors
2 dl tejföl (Sissy tejföl)
3 dkg liszt
Hungarian Stuffed Cabbage / Cabbage rolls / Töltött káposzta
stuffedcabbage, stuffedcabbagerolls, stuffedcabbageleaves, cabbagerolls, toltottkaposzta, kaposzta, hus, rizs, cabbage, meat, rice, pepper, driedpeppers, mutimiteszel, food, instafood, sauerkraut, cabbage, savanyukaposzta, organic, fresh, bio, veganfood, LG, LGG4, G4, gyomaendrod
Kapcsolódó oldalak
Fokhagyma
Létrehozva:Kategória:+3 fotóFokhagyma (Allium sativum)
Oldalszámozás
- Előző oldal
- 2. oldal
Új hozzászólás