Zöldbab

Kategória
Fényképezőgép / Kamera

A zöldbab a nyári hónapok egyik legértékesebb tápláléka. A kultúrnövények között igen népes családba tartozik, és a világon az egyik legnagyobb területen termelt növény.

Zöldbab befőtt / Zöldbab télire

A zöldbabot mosás, majd a két végének a levágása után 2-3 cm-es darabokra vagdossuk. Ezután felengedjük vízzel, hozzáadjuk a sót és forrástól számított negyed óra alatt megpároljuk. Ha kész befőttes üvegebe kanalazzuk. Lezárjuk.
Magasabb falú edény aljára újságpapírt teszünk, erre rakjuk az üvegeket. Vizet engedünk rá, annyit, hogy a benne lévő üvegeknek a háromnegyed részéig érjen, majd az edényt melegíteni kezdjük. Amikor az üvegek körül lévő folyadék forrni (gyöngyözni) kezd, onnantól számítjuk a csírátlanítási időt, ami 10 perc. A szükséges gőzölési idő letelte után a lángot lezárjuk, és az edényt takaróval, pléddel letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni másnapig. 

Hozzávalók:
3 kg zöldbab
4 l víz (amennyi ellepi)
5 ek ecet (ízlés szerint(20 %-os))
2 teáskanál só
1 csipet cukor

Green beans
greenbeans, beans, vegetarianfood, vegetarian, veggies, veggiefood, allotmentgarden, zoldbab, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary

Zöldbab
Zöldbab
Zöldbab
Zöldbab
Zöldbab
Zöldbab
Zöldbab
Zöldbab
Zöldbab
Zöldbab
Zöldbab
Zöldbab
Zöldbab
Zöldbab
Zöldbab
Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Kapcsolódó oldalak

Kategória
+3 fotó

Zöldbab télire


Kategória
+6 fotó

A zöldbabot, megmossuk, 2-3 cm hosszúságúra daraboljuk. A répát megpucoljuk, karikára vágjuk. Kevés sós vízben, ami csak nagyon szűken lepi el, megfőzzük.


Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Hozzászólások

Permalink - Aradiné Komáro… küldte be 2023. 02. 03., p – 13:24 időpontban

Szeretném megkérdezni, hogy a fenti képeken látható bab, (lila csíkos héj)
milyen fajtájú?
Nagyon köszönöm előre is. :)

üdvözlettel, Anita