Ugrás a tartalomra

Rizses lecsó lecsókolbásszal

A rizses lecsó a klasszikus magyar lecsó kiadósabb, tartalmasabb változata. Ebben a receptben a hagyományos alapanyagok mellett külön hangsúlyt kap a Gyomaendrődön termesztett rizs (Oryzanda Kft.), amely nemcsak ízével, hanem hagyományaival is gazdagítja az ételt. Az alföldi rizs zamata és a házias lecsókolbász tökéletesen kiegészítik egymást, így egy igazán magyaros, laktató fogás születik.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 50 dkg lecsókolbász
  • 10 dkg gyomaendrődi rizs (Oryzanda Kft.)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 db zöldpaprika
  • 4 db paradicsom
  • 200 ml paradicsomlé
  • 5 ek mangalica zsír (vagy olaj)
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A rizst külön, enyhén sós vízben megfőzzük.
Közben egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, majd lepirítjuk rajta a kicsumázott, nagyobb darabokra vágott paprikát. Amikor a héja kissé megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma üvegesre párolódott, beletesszük a felkockázott paradicsomot. Alaposan összekeverjük, majd sóval, borssal, pirospaprikával és zúzott fokhagymával ízesítjük. Ezután hozzáforgatjuk a megfőtt gyomaendrődi rizst, felöntjük a paradicsomlével, lefedjük, és kis lángon addig pároljuk, amíg az ízek jól összeérnek.
Végül a felkarikázott lecsókolbászt is hozzáadjuk, pár percig még együtt főzzük, majd tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 30-40 perc

Rice lecsó with Hungarian sausage
#rizseslecsó #gyomaendrődirizs #magyarosétel #háziízek #hagyományosmagyar #magyarosfinomság #kolbászoslecsó #magyarételek #lecsóimádók #alföldiízek #gyomaendrőd #magyarreceptek #hazaiízek #ricestew #hungarianfood #homemaderecipes #traditionalflavors #foodfromhungary #riceandveggies #sausageandrice #flavorsofhome #heartymeals #foodlovers #countrystylefood #tastetradition #homecooking

Létrehozva:
Kategória:

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Videoblog vagy vlog

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.