A rizses lecsó a klasszikus magyar lecsó kiadósabb, tartalmasabb változata. Ebben a receptben a hagyományos alapanyagok mellett külön hangsúlyt kap a Gyomaendrődön termesztett rizs (Oryzanda Kft.), amely nemcsak ízével, hanem hagyományaival is gazdagítja az ételt. Az alföldi rizs zamata és a házias lecsókolbász tökéletesen kiegészítik egymást, így egy igazán magyaros, laktató fogás születik.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 50 dkg lecsókolbász
- 10 dkg gyomaendrődi rizs (Oryzanda Kft.)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 200 ml paradicsomlé
- 5 ek mangalica zsír (vagy olaj)
- 1 tk őrölt pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A rizst külön, enyhén sós vízben megfőzzük.
Közben egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, majd lepirítjuk rajta a kicsumázott, nagyobb darabokra vágott paprikát. Amikor a héja kissé megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma üvegesre párolódott, beletesszük a felkockázott paradicsomot. Alaposan összekeverjük, majd sóval, borssal, pirospaprikával és zúzott fokhagymával ízesítjük. Ezután hozzáforgatjuk a megfőtt gyomaendrődi rizst, felöntjük a paradicsomlével, lefedjük, és kis lángon addig pároljuk, amíg az ízek jól összeérnek.
Végül a felkarikázott lecsókolbászt is hozzáadjuk, pár percig még együtt főzzük, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 30-40 perc
Rice lecsó with Hungarian sausage
#rizseslecsó #gyomaendrődirizs #magyarosétel #háziízek #hagyományosmagyar #magyarosfinomság #kolbászoslecsó #magyarételek #lecsóimádók #alföldiízek #gyomaendrőd #magyarreceptek #hazaiízek #ricestew #hungarianfood #homemaderecipes #traditionalflavors #foodfromhungary #riceandveggies #sausageandrice #flavorsofhome #heartymeals #foodlovers #countrystylefood #tastetradition #homecooking
Új hozzászólás