Ugrás a tartalomra

Töltött káposzta

Töltött káposzta (61db)
(savanyú káposzta, darált hús és a rizs)

A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a félig párolt rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket.
A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 2 óra.) közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!
A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát.
Ehhez az zsírt felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk.
A töltelékeket tejföllel kínáljuk.

Hozzávalók:
40 dk darált sertéshús
10 dkg rizs
10 savanyúkáposzta levél (házilag savanyított káposzta - (vecsési káposzta))
1 kg szálas káposzta (vecsési káposzta)
5 dkg zsír
1db tojás
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 csipet őrölt köménymag
1 csipet só
1 csipet törött bors

2 dl tejföl (Sissy tejföl)
3 dkg liszt

Hungarian Stuffed Cabbage / Cabbage rolls / Töltött káposzta
stuffedcabbage, stuffedcabbagerolls, stuffedcabbageleaves, cabbagerolls, toltottkaposzta, kaposzta, hus, rizs, cabbage, meat, rice, pepper, driedpeppers, mutimiteszel, food, instafood, sauerkraut, cabbage, savanyukaposzta, organic, fresh, bio, veganfood, LG, LGG4, G4, gyomaendrod

Létrehozva:
Kategória:

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Videoblog vagy vlog

Kapcsolódó oldalak

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.