Töltött paprika húsgombóccal paradicsommártásban
A rizst megpárolom (1 bögre rizs, 2 bögre víz). Olajon felmelegítem, majd hozzáöntöm a 2 bögre vizet, sózom, és addig főzöm, míg a vizet beszívja, egy kevés maradhat rajta. Utána fedővel letakarom, és hagyom, hogy a maradék vizet is magába szívja. Kihűtöm. Előkészítem a gombócokat. A kihűlt rizst és a darált húst összekeverem. Fűszerezem, sózom, borsozom, és jól összedolgozom. A paprikát kicsumázom, a töltelékkel megtöltöm. Hagyok gombócokat is. A rántást elkészítem. Felmelegítem az olajat vagy zsírt, 2-3 fakanálnyi lisztet teszek hozzá, kevés ideig főzöm, elzárom a gázt, és hozzáadom a pirospaprikát. A paradicsomlét felteszem főni a kis fej vöröshagymával és egy kevés sóval, vízzel hígítok rajta egy kicsit. Mikor felforrt, hozzáöntöm a rántást, ízlés szerint sózom, cukrozom. Beleteszem a gombócokat meg a paprikát, és puhára főzöm.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 bögre rizs
14 darab TV paprika
1 üveg paradicsomlé vagy sűrített paradicsom
kevés víz
ízlés szerint só
ízlés szerint cukor
kevés olaj vagy zsír
kevés liszt
kevés piros paprika
ízlés szerint bors (fekete és fehér)
1 kis fej vöröshagyma
Stuffed Peppers
töltöttpaprika, stuffed, pepper, peppers, stuffedpeppers, mincedmeat, rice, tomato, tomatosauce, stuffedpaprika, mutimiteszel, hungarianfood, paprika, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary
Kapcsolódó oldalak
Paradicsomlé
Házi paradicsomlé
Új hozzászólás