A zöldbabot, megmossuk, 2-3 cm hosszúságúra daraboljuk. A répát megpucoljuk, karikára vágjuk. Kevés sós vízben, ami csak nagyon szűken lepi el, megfőzzük. Félidőben hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Mikor a bab megfőtt, világos rántást készítünk hozzá. Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belekeverjük a lisztet, majd a zúzott fokhagymát. Jól átkeverjük, majd lassacskán, kevergetve a zöldbabhoz adjuk. Hozzákeverjük a tejfölt, és épp hogy csak felforraljuk.
Zöldbabfőzeléket csirkepörkölttel tálaljuk
Hozzávalók:
1 kg zöldbab
0,5 kg sárgarépa
5 dkg finomliszt
2 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
4 evőkanál olaj
1 csipet só
ételízesítő* ízlés szerint (Fitodry Kft. (Dévaványa))
1.5 dl tejföl (Sissy tejföl)
0.5 l víz (kb.)
Új hozzászólás