Tepertős papucs

Kategória

Szilvalekvárral töltött tepertős papucs

A tepertőt konyhai aprítógéppel krémmé daráljuk (vagy késsel nagyon apróra vágjuk). A tejet langyosra melegítjük, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Az élesztős tejet, a tepertőkrémet, a zsírt, a sót, a borsot, a tejfölt és 1 egész tojást a liszthez adjuk, összegyúrjuk. Ha nagyon ragad a tészta, adunk hozzá még egy kis lisztet. A tésztát lefedve pihentetjük 3X 1/2 órát, átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, és 6×4 cm-es darabokra vágjuk. A téglalapok közepére 1-1 teáskanál lekvárt kanalazunk, majd ráhajtjuk a tészta két csücskét. A papucsokat zsírral kikent tepsire helyezzük, megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 20 perc alatt.

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
10 dkg rétes liszt
1 élesztő
2 dl tej
2 db tojás
1/2 bögre tejföl
1 ek só
2 ek cukor (csapott)
1/2 ek bors
2 ek púpos mangalica zsír
25 dkg darált tepertő
1 ev ecet
1 üveg szilvalekvár

Hungarian plum jam biscuits
greaves, teperto, tepertospapucs, szilvalekvar, plumjam, plums, plum, jam, toportyu, bacon, szilva, biscuits, cookies, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary


Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Kapcsolódó oldalak

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Hozzászólások

Permalink - Mikoláné Rózsa küldte be 2022. 03. 08., k – 16:24 időpontban

Kedves Krisztián!
Az Ön tepertős szilvalekváros papucs recetpjét találtam a legjobbnak és szeretném megsütni, de a hozzávalók között szereplő 1/2 bögre (hány ml?) tejszín az elkészítéskor sehol nem szerepel.
Kérném szépen pótolni, h az Ön által, a képen látható legfinomabb sütit én is el tudjam készíteni. Segítségét előre is köszönöm!

Bögre = műanyag pohár, amiben a tejfölt a boltban lehet kapni. pl.: Magyar Tejföl 12%-os félzsíros tejföl 330 g, és ennek a felét teszem bele a tésztába.