Szilvalekvárral töltött tepertős papucs
A tepertőt konyhai aprítógéppel krémmé daráljuk (vagy késsel nagyon apróra vágjuk). A tejet langyosra melegítjük, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Az élesztős tejet, a tepertőkrémet, a zsírt, a sót, a borsot, a tejfölt és 1 egész tojást a liszthez adjuk, összegyúrjuk. Ha nagyon ragad a tészta, adunk hozzá még egy kis lisztet. A tésztát lefedve pihentetjük 3X 1/2 órát, átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, és 6×4 cm-es darabokra vágjuk. A téglalapok közepére 1-1 teáskanál lekvárt kanalazunk, majd ráhajtjuk a tészta két csücskét. A papucsokat zsírral kikent tepsire helyezzük, megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 20 perc alatt.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
10 dkg rétes liszt
1 élesztő
2 dl tej
2 db tojás
1/2 bögre tejföl
1 ek só
2 ek cukor (csapott)
1/2 ek bors
2 ek púpos mangalica zsír
25 dkg darált tepertő
1 ev ecet
1 üveg szilvalekvár
Hungarian plum jam biscuits
greaves, teperto, tepertospapucs, szilvalekvar, plumjam, plums, plum, jam, toportyu, bacon, szilva, biscuits, cookies, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary
Új hozzászólás
Hozzászólások
Kedves Krisztián!
Az Ön tepertős szilvalekváros papucs recetpjét találtam a legjobbnak és szeretném megsütni, de a hozzávalók között szereplő 1/2 bögre (hány ml?) tejszín az elkészítéskor sehol nem szerepel.
Kérném szépen pótolni, h az Ön által, a képen látható legfinomabb sütit én is el tudjam készíteni. Segítségét előre is köszönöm!
Bögre = műanyag pohár, amiben a tejfölt a boltban lehet kapni. pl.: Magyar Tejföl 12%-os félzsíros tejföl 330 g, és ennek a felét teszem bele a tésztába.
Nagyon köszönöm a segítségét! Minden jót!