A sárgabaracklekvárt tartják a lekvárok lekvárjának.
A sárgabarackot alaposan átválogatjuk, hogy romlott szemek ne kerüljenek közé, majd megmossuk és kimagozzuk. Húsdarálón ledaráljuk. A ledarált sárgabarackot rézüstbe, főni tesszük. Addig főzzük állandó kavarás mellet (minimum 8-9 órán keresztül), amíg a lekvár jó sűrűre nem fő. (Ez jól látható az üst oldalán is.) Ezután befőttes üvegbe töltjük, a tetejére egy késhegynyi szalicilt szórunk, lezárjuk, és száraz dunsztban kihűtjük.
Hozzávalók:
Magozott sárgabarack
Szalicil
Apricot Jam
apricotjam, apricot, jam, apricots, marmalade, cleaneating, cleanfood, food, foodie, fruit, fruits, barack, sargabarack, lekvar, sargabaracklekvar, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary
Kapcsolódó oldalak
Rizsfelfújt (Rizskoch)
Létrehozva:Kategória:+3 fotóA mazsolát beáztatom. A rizst a tejjel, a cukorral, a mazsolával és a vaníliás cukorral felteszem alacsony fokozaton főni.
Szalagos fánk
Létrehozva:Kategória:+8 fotóA szalagos vagy farsangi fánkot a téltemetés idején, vagyis farsangkor sütik leginkább.
Oldalszámozás
- 1. oldal
- Következő oldal
Új hozzászólás