A zöldbab a nyári hónapok egyik legértékesebb tápláléka. A kultúrnövények között igen népes családba tartozik, és a világon az egyik legnagyobb területen termelt növény.
Zöldbab befőtt / Zöldbab télire
A zöldbabot mosás, majd a két végének a levágása után 2-3 cm-es darabokra vagdossuk. Ezután felengedjük vízzel, hozzáadjuk a sót és forrástól számított negyed óra alatt megpároljuk. Ha kész befőttes üvegebe kanalazzuk. Lezárjuk.
Magasabb falú edény aljára újságpapírt teszünk, erre rakjuk az üvegeket. Vizet engedünk rá, annyit, hogy a benne lévő üvegeknek a háromnegyed részéig érjen, majd az edényt melegíteni kezdjük. Amikor az üvegek körül lévő folyadék forrni (gyöngyözni) kezd, onnantól számítjuk a csírátlanítási időt, ami 10 perc. A szükséges gőzölési idő letelte után a lángot lezárjuk, és az edényt takaróval, pléddel letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni másnapig.
Hozzávalók:
3 kg zöldbab
4 l víz (amennyi ellepi)
5 ek ecet (ízlés szerint(20 %-os))
2 teáskanál só
1 csipet cukor
Green beans
greenbeans, beans, vegetarianfood, vegetarian, veggies, veggiefood, allotmentgarden, zoldbab, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary
Új hozzászólás
Hozzászólások
Szeretném megkérdezni, hogy a fenti képeken látható bab, (lila csíkos héj)
milyen fajtájú?
Nagyon köszönöm előre is. :)
üdvözlettel, Anita
Borlotto Tarka Karósbab