Szűrés (Blogbejegyzés)

Kategória
Képrögzítő eszköz
Videót tartalmaz

Címkék

Állatok (21)
Commodore (2)
East Fest (9)
Efott (1)
Fürdő (18)
GoPro (12)
Jármű (62)
Keresztény (14)
Mobiltelefon (1)
Star Wars (7)
Strand (7)
SZIN (2)
Volt (2)
WWE live (2)

Szűrés (Blogbejegyzés)

Kategória
Képrögzítő eszköz
Videót tartalmaz

Zöldbab

A zöldbab a nyári hónapok egyik legértékesebb tápláléka. A kultúrnövények között igen népes családba tartozik, és a világon az egyik legnagyobb területen termelt növény.

Zöldbab befőtt / Zöldbab télire

A zöldbabot mosás, majd a két végének a levágása után 2-3 cm-es darabokra vagdossuk. Ezután felengedjük vízzel, hozzáadjuk a sót és forrástól számított negyed óra alatt megpároljuk. Ha kész befőttes üvegebe kanalazzuk. Lezárjuk.
Magasabb falú edény aljára újságpapírt teszünk, erre rakjuk az üvegeket. Vizet engedünk rá, annyit, hogy a benne lévő üvegeknek a háromnegyed részéig érjen, majd az edényt melegíteni kezdjük. Amikor az üvegek körül lévő folyadék forrni (gyöngyözni) kezd, onnantól számítjuk a csírátlanítási időt, ami 10 perc. A szükséges gőzölési idő letelte után a lángot lezárjuk, és az edényt takaróval, pléddel letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni másnapig. 

Hozzávalók:
3 kg zöldbab
4 l víz (amennyi ellepi)
5 ek ecet (ízlés szerint(20 %-os))
2 teáskanál só
1 csipet cukor

Green beans
greenbeans, beans, vegetarianfood, vegetarian, veggies, veggiefood, allotmentgarden, zoldbab, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary

Létrehozva:
Kategória
Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Kapcsolódó oldalak

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Hozzászólások

Szeretném megkérdezni, hogy a fenti képeken látható bab, (lila csíkos héj)
milyen fajtájú?
Nagyon köszönöm előre is. :)

üdvözlettel, Anita